Toro Del Or Og Den Nye Verden

Torro del oro / Guldtårnet

Torro del oro eller Guldtårnet, har beliggenhed ved floden Guadalquivir. Navnet "Oro", som oversat betyder guld, stammer fra den kendsgerning, at Torro del oro engang var dækket af guld fliser. Desværre er guld fliserne ikke længere eksisterende, da de enten er blevet stjålet, ødelagt eller tabt. Det blev bygget, under Almohad dynastiet.
Almohad var en muslimsk periode, der blev grundlagt i det 12. Århundrede. Torre del oro blev bygget, i Sevilla af maurerne. Torre del oro var til for at forsvare, byens flod Guadalquivir. Torro del oro fungerede som et vagttårn, tårnet spærrede adgangen til byen fra Guadalquivir. Tårnet blev også brugt til at forhindre, fjerneres angreb langs bredden af floden.
Der blev bygget et identisk tårn på den modsatte side, af Torro del oro dette blev også brugt til at forsvare floden Guadalquivir.
Guadalquivir var Sevillas vigtigste forbindelse til den spanske kyst, så de to tårne blev sat sammen med en tung kæde der strakte sig over Guadalquivir. Det blev blandet andet brugt til, at styre skibe og beskytte byen havn mod angreb. I det 16. Århundrede lå tårnet i ruiner og krævede, en væsentlig omstrukturering. tårnet var også beskadiget, da Sevilla blev ramt af et stort jordskælv i 1755, der ødelagde centrum af Lissabon og man mener også, at det var på grund af jordskælvet at Torre del oro’s søster tårn blev ødelagt.
Den øverste del afTorre del Oro blev tilføjet i 1760 i arbejdet, med at reparere jordskælv skaderne. I 1868 blev Torro del oro sat til salg som skrot. Kort efter blev tårnet i fare for nedrivning for at give plads til udvidelse af veje. heldigvis blev det reddet af demonstrationer fra folk i Sevilla. I det 14. århundrede gav folk tårnet mere respekt og istandsat det til en herlig tilstand. Gennem århundreder har tårnet været et fængsel. I dag er Torro del oro et museum.

25563_1400022246832_1420565858_31107393_667050_n.jpg

Den Nye verden

Det var ikke som forventet, de fik ikke så meget udbytte ud af det, som de har regnet med. De fik kun en lille smule guld med hjem, men det var ikke nok til at inponere dronning Isabella. Man havde håbet på, at det var en ny handelsrute til Indien. Columbus troede, at han var kommet til Indien. Det var derfor naturligt at kalde de indfødte for "indianere". Selv i dag kaldes de syd- og nordamerikanske indfødte ved dette navn, selvom de absolut intet med Indien har at gøre. På engelsk bruges ordet indians om både indere og indianere. Columbus og hans mænd ville gerne opbygge kristendommen dernede og derfor begyndte de at bygge en kirke og få alle indianere til at arbejde. Columbus’s formål var at omvende de indfødte til kristendommen og oprette en handelsøkonomi, og for ham var det et paradis han havde bygget. Columbus rejste i alt 4 gange. Hans anden rejses formål var, at omvende de indfødte til kristendommen og oprette en handelsøkonomi. På øen Hispanola fandt Columbus fortet La Navidat nedbrændt og de spanske kolonister dræbt af fjendtlige indianere. Han blev meget skuffet da det skete, og han anlagde derfor en ny koloni, som blev opkaldt efter dronning Isabella. Efter nogle år blev der problemer mellem de indfødte og spanierne og mellem kolonisterne. Columbus troede, at han var kommet til Indien. Det var derfor naturligt at kalde de indfødte for ”indianere”.

Christoffer Columbus
Christoffer Columbus blev født i Genova men tog til spanien(Sevilla) i en tidlig alder Da han blev ældre fik han overbevidst kongeparet Isabella og Ferdinand af Spanien til at lade ham tage ud og finde en ny søvej til indien ved at sejle vestpå. Columbus troede nemlig Jorden var rund og vidste at hvis han sejlede den anden vej rundt så ville han også komme til indien, men på vejen stødte han ind i en masse ø'er og da han så sejlede forbi alle de øer opdagede han Amerika, men han troede på han havde fundet Indien og troede beboerne på øen var indere men efterhånden blev bevidst om at det ikke var indere men amerikanere han havde opdagedet, 16 dage efter opdagede Columbus også Cuba. Columbus drog ud på 4 rejser hvor han fandt forskellige dele af Amerika.

Vasco Nüñez Cabeza de Vaca
Vasco Núñez de Balboa var en spansk erobrer og opdagelsesrejsende. Han grundlagde 1509-10 den første spanske koloni, Darien, på det amerikanske fastland. I 1513 krysede han i spidsen for 190 spaniere og flere hundrede indianske bærere Panamatangen, den 25.september samme år så han, som den første europæere Stillehavet og få dage senere vadede han ud i ”Mar del Sur” og tog med sværd i hånd dette hav i besiddelse for den castilianske krone. I 1514 udløstes Vasco som guvernør over Darien af den kongeligt udnævnte Pedro Arias de Avila, der i 1517 lod ham henrette under falsk anklage for højforræderi.

Andre opdagelse rejsende;
Diego de Almargro opdagede Peru og Chile
Pedro de Alvarado opdagede mexico og Guatemala
Lucas Vásquez de Ayllón opdagede Usa’s østkyst
Vasco Núñez de Balboa opdagede Panama
Sebastián de Benlcázer opdagede Ecuador og Colombia
Álvar Núñez Cabeza de Vaca opdagede det sydvestlige USA og Sydamerika
Henánez de Córdoba opdagede Yucatán halvøen
Francisco Vásquez de Coronado opdagede det sydvestilige USA
Hernán Cortés opdagede Mexico, Honduras og den Californiske Halvø
Juan de Grijalva opdagede Yucatán-havløen
Gonzalo Juménez de Quesada opdagede Colombia og Venezuela
Francisco de Montejo opdagede Yucatán halvøen
Pánfilo de Narváez opdagede Floria
Diego de Nicuesa opdagede Panama
Cristobal de Olid opdagede Honduras
Francisco de Orellana opdagede Amazonfloden
Fracisco Pizarro opdagede Peru
Gonzalo Pizarro opdagede Peru
Juan Ponce de León opdagede Puerto Rico og Florida
Henando de Soto opdagede det sydøstlige USA
Martin de Ursua opdagede Guatemala
Pedro de Valdivia opdagede Chile
Diego Velasquez de Cuella opdagede Cuba.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License