Katedral og Religion X

Sevillas hjerte "Katedralen"

I hjertet af Sevilla finder du den storeslåede katedral, som i dag er Sevillas absolut største turistattraktion.

Et besøg i Sevilla er et "must", hvis man er til pulserende historiske storbyer. Da de kristne erobrede byen i 1236, blev de så imponeret af de muslimske værker. Sevillas katedral også kaldet Catedral de Santa Maria ligger i centrum af Sevilla, som den højeste og største kirke i spanien. Kirken er den tredje største kirke i verden, efterfulgt af Peterskirken i Rom og St. Paul's kirken i London. Den gotiske kirke blev bygget i perioden 1402-1506 og rummer 30 kapeller. Kirken har et 93m højt tårn, La giralda, som blev anlagt i 1171, som minerat til en moské. Kirkens hoveddør må kun benyttes, af kongefamilien og paven. Rundt om hele domkirken løber der en stålkæde, hvilket betyder skellet mellem samfundet og kirken. I midten af kirken findes Capilla Mayor Manden der opdagede Amerika, Christopher Columbus, ligger begravet i domkirkens kapel.
Katedralen_i_Sevilla.jpg

Den spanske lovgivning har garanteret frihed i religion, men størsteparten af befolkningen er katolikker. Andre religioner, såsom Islam, Protestanter, Hinduisme etc. praktisere også, og alle har deres respektive steder til udøvelse af deres ritualer. For 20 år siden spillede religion en stor rolle i samfundet, da det var en overtagelsesfase, hvor muslimerne og de kristne ikke var meget for hindanden. Derfor spiller religion ikke en stor rolle i samfundet, da mennesket har respekt for hindanden. I Spanien har hver større by, sin egen skytshelgen, som våger og beskytter byen. Religion spiller stadig en stor rolle i Spanien på en måde, hvor mennesket kan dyrke det i frihed.

Statistik
Befolkning: 39.630.000

Fordeling på religioner:

% af befolkning
Kristne 72,0
Jøder 0,0
Muslimer 1,5
Religion fra Østen 0,2
Anden religion 0,4
Ingen religion 25,9

Fordeling af kristne:

% af befolkning
Katolikker 76,2
Protestanter 0,5
Ortodokse 0,1
Anden kristen retning 0,6

Som man kan se ud fra statestikken, er største delen af Spaniens befolkning katolikker. Katolicisme i forhold til protestanter, har kirken mere indflydelse.

Gotisk arkitektur

Gotikken kendes for skarpe, spidse og dets kantede arkitektur. Ser man f.eks. på katedralen i Sevilla som helhed, kan man se at bygningen er bygget op efter gotisk stil. Søjler, buer og hvælvinger bidrager til at tvinge blikket opad. Ved gotisk stil er bygningerne specielt bygget op imod himlen dvs. Gud. Den Gotiske arkitektur var stilen før mennesket kom i centrum.

læs mere om Gotik på: http://da.wikipedia.org/wiki/Gotik

katedralen.jpg
Søjlen på denne bygning er skarp ved kanterne og lodret opad, hvilket symbolisere vejen til gud. Typisk gotisk arkitektur

Den katolske kirke fokuserer meget på kirken på forholdet til paven. Den katolske trosretning fokusere på de normale normer, der er i hverdagene.

En katolik må ikke indgå i skilsmisse, da ægteskabet er et helligt sakramente, som katolikken indgår over for Gud, dermed kan ægteskabet ikke opløses med kirkens velsignelse.

Den katolske kirke accepterer ikke lesbiske eller homoseksuelle forhold, hvilket er direkte forbudt i forehold til biblen. Meningen med liv ifølge den katolske kirke er, at skabe liv, og liv kan ikke skabes i et homoseksuelt forhold.

Som præst i en katolsk tro, skal han leve i et cølibat. Præsten skal tjene herren med hele sit hjerte, og der er derfor ikke plads til hustru og børn i præstens liv. Der er hændelser fra gifte katolske præster, som har ønsket at konvertere til katolicisme, men fik dispensation fra paven i Rom da de var gift.

Alle gudstjenester (messer) er offentlige. Deltagelse i søndagsmessen er centralt for en katolik ligesom fredagsbønnen er for en muslim. Messen forekommer mere festlig end en protestantisk gudstjeneste. Fremsigelse af trosbekendelsen i kor.

DSC01464.JPGIMG_1368.JPGP3180004.JPG
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License